RESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS SCC (SALES) 27-05-24

63/2024

Avui, 27 de maig de 2024, ha tingut lloc una nova reunió entre les organitzacions sindicals representatives i els caps i servei administració central de la SCC. Tornem a veure bona voluntat dels Caps de la SCC per dimensionar correctament totes les Sales i millorar les condicions laborals, materials, de procediments, infraestructures… però també tenim clar que la Tècnica i Prefectura NO fan la feina que els toca o si més no, s’ho prenen molt amb calma.

Aquests han estat els punts tractats a la reunió d’avui:

 • Formació: Està previst un curs de sales de comandament per l’octubre adreçat a operadors i caporals (no saben encara si una o dues edicions, depenent les persones que hi hagi es podria fer una presencial a Reus i una altra a ISPC). També formació interna en relació al dispositiu gàbia (simulacres sempre en torn Nit per no afectar el servei, des de la CSUTER ho recordaran) i també hi ha previst un curs del 3 al 7 de juny per les persones que s’incorporaran a la Sala Nord (Girona). Així mateix, unes jornades de comandaments (caporals i sergents que no tenen la formació)
 • Manca de Cap de la Sala RPMS i comandaments en general a les Sales: Finalment de l’última promoció de sotsinspectors/es la Sala RPMS tindrà un Cap de la Sala. A Reus hi ha una manca de caps de torn regional que hem traslladat (13 caps de torn, la meitat amb baixes, no fan nits i jubilacions imminents…), en són conscients i han intentat que vagin comandaments de les últimes promocions en pràctiques però no s’ha autoritzat. Ens diuen que les Hores Extres d’aquest any aniran per garantir i cobrir aquestes mancances de comandaments (també caporals) donat que a nivell d’operadors, al marxar Girona i quedar-se tots els efectius disminuirà la càrrega de treball i estarà cobert.
 • Càrrega de feina caporals cap de sala:. Pel que fa a l’opció d’incorporar caporals de segona activitat per rebaixar càrregues de feina, proposta que fa mesos està damunt la taula, davant la manca de caporals, sembla que Prefectura i la Tècnica no estan massa per la labor de trobar una solució. No pot ser que sigui tan complicat crear llocs de treball en segona activitat a nivell d’escala bàsica i intermèdia i els costi tan poc quan es tracta d’escales superiors!!
 • Manca personal administració: Continuen havent errors d’imputacions horàries, retards, no imputacions de judicis a temps, dietes o hores extres (a Reus des de gener 2024) i això comporta retard en els pagaments. Estan d’acord i estan fent esforços per solucionar-ho, es tracta d’una manca d’administratius i tot i que han demanat ampliació a DGP, no autoritzen. No permetrem que mancances de l’Administració afectin a les retribucions dels mossos i mosses, si detecteu incidències ens ho feu arribar mitjançant el vostre delegat de referència i ho reclamarem.
 • Manca d’efectius i dimensionament de la Sales en general: Continuen treballant per dimensionar les Sales com pertoca, tan per operadors com per comandaments, ens confirmen que a la Sala de Reus no hi haurà moviments d’efectius, tot i la sortida de Girona, almenys fins passat l’estiu (cara a setembre valoraran si hi ha d’haver algun moviment).
 • Sala Nord: Ens confirmen que Girona hauria d’estar ja “a l’escolta” el 17 de juny, si es pot avançar es farà, hi haurà un temps en que es treballarà a les dues Sales com ja es va fer quan Reus va assumir la resta de regions i confien que en data 1 de juliol ja la Regió de Girona es porti 100% des d’aquesta Sala i Reus desconnecti. Pel que fa a la possible incorporació de la Regió Central a la Sala Nord, de moment és a llarg termini, en tot cas, no abans de l’any vinent. Pel que fa a RPP o RPPO, ens recorden que està només validat per Prefectura
 • Sala RPMB i Copa Amèrica: Hem sol·licitat que es reforci la Sala per aquest esdeveniment i la resposta ha estat que està previst reforçar-la amb 20-25 dels agents en pràctiques que sortiran a l’agost del ISPC. Se’ls formarà i reforçaran el dispositiu. No creiem en absolut que sigui l’opció encertada, però sembla que la decisió la tenen presa. Ens diuen que hi haurà dos CECOR, un a Sala i l’altre al port i que hi haurà 3 nivells d’activació, per tant no sempre hi haurà la mateixa càrrega de feina.
 • Des de la USPAC hem demanat un llista amb la relació d’efectius que hi ha a totes les Sales, i que es concreti els que tenen plaça definitiva i els que estan en provisional o comissionats. No se’ns ha fet arribar ni per part de la Tècnica ni de SGRH.
 • Horaris: No hi ha res al respecte, a l’última reunió ja ens van dir que havien elevat informe proposta, no poden canviar horaris sense negociar-ho amb els representants dels treballadors, els horaris marc actuals els marca el Decret vigent i la instrucció 7/2015.
 • Pel que fa a millores de l’aplicatiu, materials, procediments, unificació de criteris: Continuen treballant, ens confirmen que aquest any canvien tots els ordinadors de totes les Sales, han elevat informe per substituir les cadires i també auriculars, que aniran substituint arreu del territori progressivament. Ens confirmen també que amb la idea d’unificar procediments, ara amb la nova promoció de comandaments hi haurà Caps de Torn Regional Operatius a tot el territori, la qual cosa millorarà les gestions i que també s’està treballant per tal de millorar amb les comunicacions del 112 i temes de coordinació amb d’altres policies (és el cas de la RPMB on s’havia traslladat manca de coordinació/comunicació en incidents amb Guàrdia Urbana de Barcelona).
 • Fora ja de l’ordre del dia han comentat que degut a les reformes (previsió dues o tres setmanes) que han de fer a la Sala de la RPMS, els efectius mentre aniran a base (Bolívia) a realitzar servei, aniran de paisà, a l’ABP tindran lloc per estacionar el vehicle i tindran dret a quilometratge i les dietes corresponents quan pertoqui (bàsicament en els torns de 12h)

Tot i que hi ha molts temes que van molt lents (sobretot aquells que tenen impacte econòmic, i tot el que depèn de materials, infraestructures i temes informàtics) i d’altres que depenen més de Prefectura que agrairíem per part d’aquesta més voluntat de millora, veiem que els actuals Caps de la SCC, tenen predisposició en solucionar problemes que els traslladem. Així que us animem a que si teniu cap queixa o incidència als vostres destins ho traslladeu als nostres delegats i ho elevarem on pertoca d’immediat.

 

USPAC, EL SINDICAT INDEPENDENT DELS MOSSOS

Sabadell, 27 de maig de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.