ACCIÓ SINDICAL

20 CAPORALS SÓN EXPULSATS DE LA PROMOCIÓ INTERNA DE SERGENTS PER SER HOMES

25/2024

La reserva de places per dones (25%) comença a tenir les seves víctimes al concurs per sergent. Avui s’ha publicat el resultat de les proves de mèrit, i el resultat és demolidor: 20 caporals, que per mèrit i capacitat haurien iniciat el curs de capacitació el pròxim dia 11 de març, han de cedir el seu lloc a 20 caporales amb menys puntuació.

L’origen de tot plegat rau en el Pacte d’Igualtat signat entre sindicats i l’administració, amb l’excepció d’USPAC. Si es vol un increment de dones al cos de mossos d’esquadra el que s’ha de fer són veritables mesures de conciliació de la vida familiar i laboral perquè, homes i dones, no puguin ser destinats a l’altra punta de Catalunya quan aconsegueixin promocionar.

Amb aquesta mesura on es reserva el 25% de les places a les dones, es castiga als policies per ser homes amb tres conseqüències directes: no tenim als millors policies quan els escollim pel sexe i per la foto; s’estigmatitza a les dones que obtenen places per quota i no per mèrit; i es desmoralitza als homes que són discriminats pel seu sexe.

Per poder promocionar els homes han de demostrar molt més que les dones. L’exemple el tenim en què han quedat fora caporals que a les proves arribaven a tenir fins a 8 punts més que les companyes. Això, es miri per on es miri, és injust.

Des d’USPAC defensem que els millors són els que han d’estar als llocs de comandament, independentment siguin homes o dones. Hem interposat demandes contra totes les convocatòries on es preveu la reserva de places. Avui també hem començat a interposar recursos judicials en nom dels afiliats afectats que ens ho han demanat i, la resta, podeu contactar amb els nostres delegats que us informaran dels passos a seguir. El camí no serà fàcil, però nosaltres arribarem fins al final.

USPAC DIU NO A LA RESERVA DE PLACES.
SÍ ALS PRINCIPIS D’IGUALTAT, MÈRIT I CAPACITAT.

 

Barcelona, 28 de febrer de 2024

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.