REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 28-02-24

24/2024

Avui, 28 de febrer, hem assistit a la reunió regional entre sindicats i Caps de la RPTE. Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC:

– Se sap quan començaran a canviar les càmeres de les comissaries de la RPTE? Ja s’han començat els treballs a l’Ametlla de Mar i Amposta. Tortosa i Gandesa ja s’ha mirat com fer-ho per començar i faltarà Mora d’Ebre.

– Estacionament vehicles logotipats al pàrquing de Tortosa, proposem millor baixar els d’investigació i deixar els logotipats dalt: També ho creuen ells i en breu els logotipats estaran dalt i els de paisà a baix.

– Arribada de noves guixetes més grans, es canviaran totes per aquestes més grans? En principi si. Però arriben poc a poc i es van canviant les més antigues.

– Manca de tot terreny a l’ABP Gandesa i manca de vehicles en general (queixa reiterada): Ens informen que han arribat dos tot terrenys, un destinat a la URMA i l’altre a Amposta. El Pathfinder que tenia la URMA ha estat reparat i de moment s’ha enviat a Gandesa. En breu han d’arribar dos tot terrenys, un per Gandesa/Mora i l’altre anirà a Tortosa. A la propera licitació de 2024 ha de venir un per a l’Ametlla de Mar. Quan arribin aquests vehicles el Suzuki que està a Tortosa es repararà i de moment anirà a l’Ametlla de Mar.

– Problemàtica amb la climatització dels vestidors d’homes a Gandesa: Pendent del material per reparar la màquina però ja comencen a ser velles i trobar material de reposició cada cop és més difícil. Si no es troba s’haurà de canviar la màquina sencera.

– Hi ha companys que agafen les motocicletes transalp per a fer el servei però se’ls hauria de facilitar material adient: Ens informen que, a finals de desembre, el Cap de la Terra alta ja va passar una graella dels agents que utilitzaven més les motocicletes. Està elevat per veure quin material pertoca.

– Manca efectius a L’Ametlla de Mar: Tant els Caps de la RPTE com la nostra organització sindical hem demanat un correcte dimensionament d’aquesta CD, de moment sembla que per part de Prefectura no estan massa per la labor, segons respostes que ens van traslladant als nostres escrits. Des de la Regió s’ha enviat informe a la CSUTER i també se li va passar al Comissari en Cap quan va venir fa pocs dies. USPAC ho ha traslladat també al Consell de Policia (ens respondran per escrit i estem pendent de reunió també amb Prefectura)

– Investigació, traslladem la problemàtica de la guàrdia mancomunada, desplaçaments unipersonals (llargs quan es tracta de les guàrdies de Regió), problemàtica activacions/primer filtre (innecessàries, de vegades amb tasques no pròpies d’investigació), manca d’efectius: Ens diuen que de moment s’ha aconseguit que hi hagi un segon membre a la guàrdia que serà un comandament. Per a iniciar-ho s’ha continuat igual i s’activa a l’agent però s’està treballant amb el comunicat que sortirà en breu i llavors qui rebrà l’activació serà el comandament. S’està treballant el comunicat i no serà una cosa fixa, si es pot millorar es farà per això es demana la implicació de tothom perquè la UI treballi de la millor manera possible. També traslladat i peticionat a Prefectura, tant a nivell d’investigació bàsica com avançada estem treballant fent arribar propostes per millorar l’especialitat.

– Ús i gestió dels vehicles no logotipats: Demanem que es prioritzi la utilització dels vehicles més nous pels serveis més operatius i amb més risc per la seguretat dels companys/es (també USC quan efectuen tasques de paisà) i es destinin els més antics i amb més quilòmetres per gestions menys operatives com poden ser gestions Jutjat, recollida imatges, IOTPS…: Des de la Regió ho veuen igual.

– Les furgonetes noves per a l’ARRO informen que està previst que arribin entre maig i agost.

Si teniu més incidències i/o queixes ens les podeu traslladar directament via whatsap al nostre telèfon regional o delegat/da de referència o per correu electrònic a rpte@uspac.cat i ho elevarem immediatament on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Tortosa, 28 de febrer de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.