ACCIÓ SINDICAL

CONDEMNA ABSOLUTA A LES AGRESSIONS DE SALT, CONTINUEM DENUNCIANT LA MANCA DE MITJANS

44/2022

Les agressions a agents de policia es produeixen diàriament arreu del territori.
Però la indefensió més absoluta, la manca de previsió i estratègia conjunta per analitzar i minimitzar el problema, la patim el Cos de Mossos d’Esquadra.

La nit de dissabte, a Salt, tres agents ferits, i les conseqüències haurien pogut ser molt pitjor perquè els agressors van intentar llençar a un dels nostres companys pel forat de les escales. A Sabadell, companys han estat agredits per llançament de pedres. I mentre continuarem esperant que algú assumeixi el seu rol de garant de la seguretat dels seus treballadors… TOC, TOC hi ha algú al Departament d’Interior els caps de setmana? Ni cúpula política ni policial faran res… Ni tan sols prendran nota.

Els agents de la comissaria de Salt porten ja molts anys veient amb impotència un número molt elevat d’agents ferits en actuacions. Els mateixos agents mitjançant notes informatives han demanat més eines i plans específics, han parlat amb els seus superiors, però la seva sensació és i així ens ho fan arribar:

“i tot continua igual ningú mou un dit. És que per dir que ni tan sols et truquen per telèfon per saber del teu estat, i no diguem d’anar a veure’t a urgències. Els responsables d’Interior estan esperant un mosso mort o tetraplègic per fer alguna cosa?, després estranyes que les bases i el comandament estigui tan allunyat”

Ens posen un exemple més:

“A Girona fa uns mesos uns agents del cos municipal de policia vam ser requerits per fer una detenció d’un individu força violent, dues patrulles assignades es van adreçar, el cap de tot el cos municipal (intendent) que sentia emissora es va acostar, (igual que a mossos, que s’amaguen darrere la taula) va estar present a l’actuació, en acabar per terra les paraules del Cap als seus agents van ser: això no pot tornar a passar! Els municipals en dies posteriors van ser dotats de pistoles llançadores de bales de pebre, a més d’esprai de la mateixa substància”

ACCIÓ- REACCIÓ, això és el que es demana cada dia per part dels agents als seus comandaments, però tot això queda molt lluny i aquest és el resultat d’aquesta sordesa sistemàtica des del confort del seu despatx.

Des de la USPAC continuem denunciant aquesta manca d’empatia i suport de qui ens mana, continuem denunciant la manca de mitjans eficients per als companys que estan al carrer cada dia i com sempre ens personarem i assumirem la defensa jurídica dels companys ferits a Salt, perquè el Departament “NI ESTÀ, NI SE L’ESPERA”

 

Salt, 21 de febrer de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.