ACCIÓ SINDICAL

DEIXADESA, DEIXADESA I MÉS DEIXADESA -ABP Gràcia-

139/2019

Avui, 13 de novembre, els tècnics del Departament d’Interior acompanyats d’alguns delegats de prevenció de riscos sindicals han realitzat l’avaluació de riscos laborals de la comissaria de l’ABP Barcelona Gràcia.

Només entrar i en gairebé tots els despatxos i dependències tenen ventiladors d’aire calent que els mateixos agents han portat per no gelar-se mentre treballen. La climatització no funciona des del mes d’agost, i amb les baixes temperatures la Comissaria és un congelador.

Que l’empresa de manteniment hagi canviat aquest mes de novembre, no ens sembla una excusa perquè no s’hagi solucionat aquest greu problema. Ens consta que s’ha informat del problema a instàncies superiors de l’administració de l’ABP, però no s’ha resolt.

De fet, la nova empresa de manteniment ha trobat una peça que estava podrida i rovellada. Aquest és un dels motius pels quals no funciona el clima, i se n’espera la reposició.

Lògicament l’aigua calenta no funciona i els companys no es poden dutxar. Massa vegades es repeteix el mateix problema a diferents Comissaries i només té una explicació: la manca d’inversió i deixadesa.

En ocasions, les empreses de manteniment contractades no realitzen la seva feina d’una manera eficient i no tenim coneixement que les seves intervencions siguin supervisades per la DGP

La planta de dalt s’està utilitzant com a “traster” del departament d’interior. Es veu que van canviar uns mobles i han utilitzat unes dependències policials de magatzem: lamentable!

La porta d’accés dels vehicles es trenca cada dos per tres, inclús en alguna ocasió s’han quedat els vehicles dintre, sense poder sortir. Potser es podria canviar i no continuar a gastar diners en reparacions.

A gairebé tots els despatxos els cables estan sense guiar, el taulell de la recepció és estret, algunes estanteries no estan recolzades a la paret… S’està incomplint normativa de prevenció de riscos laborals.

Esperem que aquesta avaluació de riscos serveixi per resoldre de manera immediata les irregularitats detectades.

 

És necessària una inversió en els Mossos, en materials i en infraestructures, una inversió gran i urgent!!!

 

Barcelona, 12 novembre de 2019

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.