EL “KARMA” A LA COMISSARIA DE PREMIÀ DE MAR

PDF

59/2021

A la comissaria de Premià de Mar ha arribat, després de molt avisos, el KARMA. Aquest ve per la pèssima gestió de la Covid-19 per part dels Caps d’aquesta comissaria.

Actualment, en aquesta comissaria, quasi bé no queden comandaments per gestionar totes les novetats i incidències que resulten del dia a dia en la nostra feina de policies. Doncs, quasi tots, estan confinats a casa per ser contacte estret d’un d’ells, el qual és positiu en la covid-19.

USPAC ha estat diverses vegades en aquesta comissaria per exposar/demanar, en reunions i escrits varis, que la manera de gestionar era incorrecta i totalment subjectiva per part del Cap d’aquest ABP. Ells, han fet cas omís a totes i cada una de les nostres opcions. Ara, tenen el que era obvi que passaria.

Senyors, vostès i només vostès han estat els qui han demanat i exigit als seus treballadors que contestessin, a petició del Cap d’aquesta comissaria, per escrit unes preguntes sobre si eren o no contacte estret, ja que no es creien el que havia diagnosticat un metge del CatSalut.

Vostès van preguntar a diverses persones, via nota informativa, el següent:

• Motiu pel qual es van considerar contacte estret respecte a una companya que va donar positiu de Covid-19.
• Si coneixen que l’estudi i maneig de contactes estrets laborals dels casos confirmats, l’encarregat és el SAM de forma coordinada amb el SVE, tal i com estableix la DGP?
• Va rebre indicacions alguna per part de l’O.S conforme s’havia de confinar, ja que podia ser contacte estret?
• Si tenia algun tipus de símptomes compatible amb la COVID. Quins eren i si va informar de manera immediata a l’O.S?
• Si va tenir símptomes i va ser visitat pel metge o si l’atenció va ser telefònica?
• Si coneix i aplica les mesures obligatòries sanitàries establertes per la PGME. Com per exemple dur mascareta tant dins l’edifici policial o en el patrullatge en tot moment; el rentat de mans, etcètera?

Aquestes notes informatives els hi van fer realitzar dues vegades i amb un termini per fer-les de 24h. Veiem que les preguntes envaeixen clarament a la intimitat dels agents/metge, les respostes van ser amb l’assessorament dels servei jurídic d’USPAC:

– Aquest és un tema personal que queda entre MAP i el pacient.
– Em remeto al protocol en el qual s’estableix el procediment d’actuació en l’estudi i seguiment de casos i contactes laborals davant l’exposició de COVID-19.

Aquestes notes informatives i les seves respostes no van agradar als caps de l’ABP. Motiu per el qual van haver-hi uns canvis d’escamot com a represàlia.

Hem demanat reiteradament el “suposat informe” que va realitzar el cap de l’ABP (només ens falta demanar-lo a la santíssima trinitat). Encara no hem obtingut resposta i ja han transcorregut sis (6) mesos dels fets explicats més amunt.

Doncs bé, ara podem dir que les persones a qui varen demanar aquestes notes i que han estat objecte de represàlies amb canvis d’escamot: “aquets agents es trobaven realitzant el seu servei de 8 i 12 hores. I realitzant els corresponents divuits i tota la gestió policial que pot succeir durant diversos torns de treball.

No com vostès, que el seu contacte estret ve originat per:
– Anar a córrer junts en horari de feina.
– Esmorzar junts sense les proteccions necessàries, ni distàncies i fora de l’ABP, rotllo col·legues.

Els demanem que, ara vostès, contestin les preguntes via nota informativa que van demanar als seus agents, vulnerant la seva intimitat. Els demanem que:

– Retornin a tots els agents que van canviar per represàlia, al seu escamot d’origen.
– Facin arribar a rpmn@uspac.cat l’informe realitzat pel cap de l’ABP, sobre els fets explicats.

Per acabar, se’ls ha de recordar que, en aquesta pandèmia mundial, TOTS podem agafar la Covid-19 o ser contacte estret.

O POTSER HAN PENSAT QUE A VOSTÈS NO ELS PASSARIA RES?. DE VERITAT SÓN TAN RUDES?. DONCS, EL KARMA JA ELS HA ARRIBAT.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
15 d’abril de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.