ACCIÓ SINDICALTrànsit

ELS MOSS@S DE TRÀNSIT SENSE VEHICLES !!!

248/2022

El dia 29 de setembre de 2022, com van informar en un comunicat anterior, es va fer la reunió de la Subcomissió de Materials. En aquesta, ens varen informar que els vehicles logotipats no arribaran, ja que la licitació ha quedat buida. Aquesta informació es va confirmar en el Consell de la Policia del proppassat dijous 06 d’octubre. La USPAC va deixar palès el malestar generalitzat per aquest nou nyap de la DGP.

La situació que viu l’especialitat de trànsit és crítica!!!. L’any 2021, el Director General va decidir cancel·lar la renovació dels vehicles de Trànsit i destinar tots els diners de vehicles “logotipats” per a les USC. Tot i saber que teníem un greu problema de parc mòbil. Alhora, es va comprometre que el 2022 es faria la renovació pertinent.

L’abril de 2022 el Director ens va informar que els vehicles (480) no arribarien el novembre de 2022, com estava previst, i que s’esperaven per al primer semestre de 2023. Davant d’aquesta situació, la DGP va decidir comprar uns Seat Leon que el rènting els anava a donar de baixa per tenir més de 6 anys. Vehicles que han costat un dineral en reparacions, ja que la seva vida útil havia finalitzat.

Què ens trobem en l’actualitat: vehicles amb més de 400.000, 500.000 o 600.000 quilòmetres, els quals tenen milers d’hores de funcionament de motor. Amb el desgast i avaries que això provoca. Vehicles de 6, 8 i 12 anys, i les motos amb 16 anys. Tenim diversos sectors que estan demanant “caritat” a les USC per poder sortir a patrullar.

A més, a altres unitats especials del CME també tenen els vehicles trinxats (ARRO – BRIMO) amb la gran part de la flota al taller. De vehicles 4×4, ni parlem de la seva inexistència a llocs on fa falta… i així un llarg etcètera d’exemples.

Planificació, des-planificació, dona igual… La realitat és que s’ha de buscar una solució urgent i/o un canvi en el sistema de compra. Les compres s’han de fer per licitació, perfecte, però… Que fem en els casos com el que tenim??

VOLEM UNA SOLUCIÓ JA!!! VOLEM VEHICLES PER TREBALLAR AMB SEGURETAT!!!
Novament, el gran perjudicat, els Moss@s. I aquesta vegada l’especialitat de trànsit.

Companys/es, tot aquell vehicle que no estigui en condicions hauria de tenir la seva nota informativa per deixar constància de l’estat del mateix per la seguretat de tots. Nosaltres i la nostra seguretat és el més important!!

Per incidències de la família professional de trànsit podeu contactar amb transit@uspac.cat i/o amb els delegats de prevenció de riscos al correu electrònic riscoslaborals@uspac.cat

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S
Barcelona, 13 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.