LA RECOLLIDA, TRANSPORT I EMMAGATZEMATGE DE LA MARIHUANA, UNA QÜESTIÓ DE SALUT I SEGURETAT LABORAL A MOSSOS

PDF

137/2020

El 2016 USPAC va denunciar a Inspecció de Treball la situació que es patia quant a les condicions laborals pel que fa als comisos de marihuana, aconseguint amb aquesta denúncia:

– Incloure al PNT 103 el punt 4.4 on es descriu l’equip de protecció personal adient per aquesta mena d’intervencions
– Lliurament de 148 kits repartits en 2 per ABP i 1 per CD a tots el Cos de Mossos d´Esquadra.

Avui mateix hem registrat escrit adreçat a la Subdirectora de Prevenció de Riscos i Salut Laboral donat que l´increment de la problemàtica de la marihuana en l´actualitat va “in crescendo” i seguim sense material específic suficient per no posar en risc als agents actuants en aquestes intervencions tant pel que fa a la recollida, al transport i a l´emmagatzematge de la marihuana.

D´altra banda, els vehicles utilitzats també pel trasllat de les plantes, no són els apropiats. Moltes vegades s´han d´utilitzar furgones d´ARRO o similars, que solen quedar pràcticament inutilitzables i amb una olor que queda impregnada. També la manca de material al respecte fa que els companys hagin d´utilitzar la imaginació a extrems mai vistos per tal de facilitar el seu transport, com es pot veure en la imatge.

Per tot això, hem sol·licitat:

-Dotar a tots els agents que intervenen en aquest tipus d´actuacions, siguin d´UI, USC o qualsevol altra unitat amb el material adient per realitzar aquesta tasca, ja sigui pel que fa a la recollida, al seu transport o a l´emmagatzematge.

-Crear un protocol adient sigui amb empreses de jardineria o amb els mateixos serveis de la Generalitat, com poden ser bombers, per la coordinació en el desmantellament de les plantacions que minimitzin els riscos que actualment els mossos han de patir per la manca de material adient.

-Que hi hagi a totes les regions policials un protocol homogeni pel que fa a l´emmagatzematge de substàncies (amb contenidors tipus vaixell que minimitzin olors a les comissaries, gens preparades per suportar comisos en instal·lacions on no hi ha filtres ni extractors que garanteixin la seva ventilació) i s´agilitzin els contactes amb els Jutjats per accelerar la seva destrucció, garantint el mostreig i la prova.

Com poden comprovar a la imatge, ni la policia congolesa o de qualsevol país tercermundista treballa en aquestes condicions…

USPAC, L´ESCUT DELS MOSSOS.
PER UNES CONDICIONS LABORALS DIGNES!!!

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.