VEHICLES DE LA COMISSARIA DE VIC AMB EL SISTEMA D’OBERTURA D’EMERGÈNCIA DE LA MAMPARA AMB UN TORNAVÍS

120/2022

A principis del mes d’abril, la USPAC va tenir coneixement que a la comissaria de Vic hi havia, i encara hi són actualment, 2 vehicles els quals disposaven d’un sistema d’obertura d’emergència de la mampara, que considerem del tot deficient i poc pràctic.

Aquest sistema funciona de manera que, si cal activar una obertura de portes d’emergència, l’agent que ho ha de fer, ha d’utilitzar un tornavís que hi ha al maleter i desenroscar un cargol que subjecta la palanca d’obertura.

Des de la USPAC creiem que aquest és un sistema deficient, poc pràctic i desconegut per molts agents a qui no se’ls ha informat d’aquesta manera de procedir.

Hem tingut coneixement que l’empresa que va subministrar els vehicles policials va fer servir aquest sistema d’obertura per tots els vehicles del 2020, mentre que els vehicles del 2021 ja havien adaptat un altre de més adient.

Davant d’aquests fets, des de la USPAC hem sol·licitat:

• Que se solucioni aquesta anomalia, que en qualsevol moment pot generar situacions de perill innecessàries pels seus treballadors o pels mateixos detinguts, com va ser el cas que recentment es va viure a la RPMN amb l’incendi d’un vehicle mampara durant un trasllat policial.

• Que es realitzi l’avaluació de riscos de tots els vehicles policials, tal i com preveu la Moció 28/XIV del Parlament de Catalunya de data 21 d’octubre de 2021.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

18 de maig de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.