JURIDIQUES

NOVA CLATELLADA JUDICIAL A LA “DAI”: ANUL·LEN UNA SANCIÓ D’UN ANY I UN DIA DE SUSPENSIÓ DE SOU I FEINA D’UNA MOSSA

154/2023

Tan important és el fons com la forma, i en la tramitació dels expedients disciplinaris hem denunciat, una vegada i una altra, l’absoluta manca de rigorositat, imparcialitat, objectivitat i garanties pels mossos i mosses. No són pocs els cops que la USPAC ha denunciat les constants “males praxis” en els procediments com tampoc són pocs els cops que els Jutjats ens donen la raó. I continuarem en aquesta línia mentre no hi hagi canvis.

L’any 2020 es va iniciar una cacera contra una mossa i un sotsinspector per, suposadament, haver realitzat tasques de seguretat per una empresa privada. Assessorats per la FEPOL, van declarar durant la tramitació de l’expedient disciplinari per finalment ser sancionats amb un any de suspensió de sou i feina la mossa, i un any i mig el sotsinspector. Aquest últim va perdre el judici i abans que es celebrés l’altre, la companya va decidir canviar en favor dels advocats d’USPAC.

Es va considerar que l’estratègia portada fins ara era errònia i gairebé de complicitat amb la DAI, fet que suposaria la condemna també de la companya. Per aquest motiu es va decidir canviar totalment la demanda abans de la vista; treballar acuradament la seva defensa com es mereixia; i el resultat és que, davant els mateixos fets, el Contenciós Administratiu ha anul·lat la sanció.

Sense entrar en el fons de la qüestió, el Jutjat ha considerat que existien errors de forma en la tramitació de l’expedient que vulneraven els drets de l’agent. Els informes que va emetre el Consell de la Policia per tots dos expedients van ser extemporanis, sense respectar els terminis de suspensió i ampliació dels procediments administratius, fet que comporta la nul·litat radical de les sancions.

Cal recordar la necessitat d’estar assessorat pels millors serveis jurídics des de l’inici, sense cap mena de concessió a la DAI: no són els nostres amics.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 6 d’octubre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.