ORDRE DEL TSJC PER LA REALITZACIÓ DE TEST

Download Now

49/2020

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat íntegrament la sol·licitud i arguments d’USPAC: cap mosso al carrer sense un test negatiu. El que ha ordenat la Sala i les seves conseqüències per l’administració són les següents:

a) E ls mossos que estiguin actualment en aïllament, continuaran així fins que se’ls faci el test i doni negatiu, per la seva seguretat i la de la seva família. Així que a casa i tranquil·litat.

b) E ls 822 exposats o en contacte amb la COVID-19 que han tornat al carrer sense un test
negatiu se’ls ha d’apartar immediatament del servei. Se’ls farà un test i romandran a casa. Si és negatiu torna a la feina. Si és positiu a casa i tranquil·litat fins que superi la malaltia. Per aquest motiu s’ha modificat per l’administració l’ordre de fer test i poder fer-ho primer als companys que han tornat a treballar sense test negatiu.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no vol cap mosso que hagi estat aïllat per simptomatologia, contacte o exposició continuï al carrer sense un test negatiu.

d) En cap cas puja el romanent. Per motiu d’una ordre judicial (deure inexcusable) els mossos es quedaran en aïllament fins que se’ls faci el test. No s’ha de fer cap gestió.

e) Els test es fan a domicili per no trencar el confinament. No es pot permetre que cap company pugui ser positiu i exposar-lo al carrer. Està prohibit per les autoritats sanitàries.

Així es fa també amb desenes de milers de persones que presenta símptomes. El personal de l’ICS es desplaça a casa dels aïllats a fer el test, no van aquests a l’hospital ni a un centre mèdic. Els companys de científica recolliran la mostra amb total discrecionalitat i prou.

e) Més del 15% dels mossos testats han donat positiu. No permetrem que l’administració jugui amb les nostres vides, les de la nostra família, companys o la dels ciutadans de Catalunya.

d) Si un comandament o des de suport es dona una ordre diferent, feu una Nota Informativa i comuniqueu la incidència al correu coronavirus@uspac.cat. El TSJC ha demanat s’identifiqui a les autoritats o funcionaris que incompleixen la seva ordre.

USPAC DONARÀ COBERTURA EN AQUEST PROCÉS A TOTS ELS AFECTATS.

Barcelona, 15 d’abril de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.