RESUM REUNIÓ REGIONAL RPPO 02-02-2022

23/2022

Aquesta és la segona Reunió Regional des de l’arribada dels nous comandaments.

• El nombre d’efectius de la regió és de 455: actualment hi ha comptabilitzades 11 persones en segona activitat i 6 tècnics de suport no policials. També hi ha 8 persones en edat de jubilació per aquest 2022.

• Vehicles: ens informen que han arribat a la Regió 11 vehicles nous. Desconeixen quan es durar a terme la resta de reposició o canvi. Se’ns emplaça a la Subcomissió de material i equipaments per ser contestats. Insistim en la necessitat general de fer arribar a les Comissaries vehicles 4×4 integrals.

• Nova uniformitat: Segueix el calendari previst i es començarà l’entrega mitjans d’aquest 2022. A més a més, des de la Regió s’ha elevat la petició perquè es pugui dotar els agents del Pirineu d’unes botes adaptades específicament al territori i climatologia, així com d’un “gorro” i guants especials. (Seguirem aquesta demanda amb atenció, ja que la USPAC ho ha demanat en incomptables ocasions…).

• Hores extres: encara hi ha en vigent algun dispositiu amb hores extres. A més, ens diuen que s’han atès totes les peticions, per part de les diferents Comissaries de la Regió, quan s’han demanat hores extraordinàries per cobrir serveis especials i altres.

• Formació: hem demanat més formació; i ens responen que aquest 2022 està previst realitzar tota la formació establerta en els diferents plans globals.

• Cadí 3: la Regió té una valoració positiva d’aquesta figura, ja que representa la presència a peu de carrer del màxim comandament operatiu. La USPAC demana que aquesta figura representi un recolzament actiu en la presa de decisions i tasques que li corresponen, però sense que en cap cas esdevingui una interferència en el servei ordinari quan al lloc dels fets ja hi hagi un comandament.

• ARRO: possibilitat de centralitzar un part de les ARRO del territori. La Regió ho veu força improbable per les especials característiques del Pirineu i es comprometen a adoptar les mesures escaients perquè aquesta hipòtesi no es faci realitat.

• Trànsit: denunciem que, tot i l’arribada dels darrers efectius del Concurs i l’oferiment, existeix una greu manca d’efectius a la RPPO. La regió diu que són conscients de la manca d’efectius, sobretot a la Val d’Aran. Insistim en la necessitat d’aquest reforç. Així mateix, proposem que, a banda de l’increment de serveis amb hores extraordinàries, es faci un nou oferiment i que aquest arribi als agents d’USC incloent als agents de la 27a promoció.

• Unitats Investigació, UTI, PC, Informació i Administrativa: Ens emplacem a la propera/es reunions per esperar l’arribada dels agents del darrer concurs, i així poder treballar els temes concrets que afecten aquests serveis, com ara les guàrdies.

LA SEU D’URGELL

Davant la petició de manca d’espai en alguns dels despatxos de la Comissaria ens contesten que és un problema generalitzat a tota la Comissaria i que s’ha elevat jeràrquicament aquesta necessitat.

PUIGCERDÀ

Els hi hem fet arribar les queixes contínues sobre el mal funcionament del lector d’empremtes. Ens contesten que traslladaran la incidència per valorar la necessitat de fer una reparació mes àmplia o fer un canvi davant la reiteració de les avaries.

En quant a les avaries de la caldera: ens diuen que està en estudi el possible canvi de la maquinària d’aquesta i d’altres comissaries de la Regió, ja què són els aparells d’origen i pertocaria en algun cas.

La setmana vinent es realitzaran obres per la millora de l’enllumenat.

Es recull la queixa per la manca de seguretat en un dels laterals de la Comissaria, el qual al camp i hi ha la possibilitat d’una intrusió des d’aquesta zona.

TREMP

Reiterem la petició de l’obertura d’una finestra al menjador de la Comissaria i davant la resposta de sempre s’insisteix en aquesta necessitat, afegint a la manca d’espais l’actual pandèmia de la Covid. El Cap de la regió ens diu que farà arribar la proposta al grup tècnic encarregat perquè en faci l’estudi particular sense que tingui que ser una demanda englobada en una modificació estructural de l’edifici.

Es van realitzar unes obres al pàrquing exterior de vehicles.

Les mesures de seguretat de la Comissaria estan, majoritàriament, realitzades (botoneres, càmeres, il·luminació, pilones).

Vehicle 4×4, hem insistit en la necessitat que es disposi d’un vehicle 4×4 integral, perquè facin encabir la petició abans d’un nou lliurament de vehicles a la Regió.

SORT
Hem tornat a demanar que es reparin les finestres del pàrquing, les quals estan malmeses i per on filtra l’aigua cap l’interior. Ens diuen que s’està pendent de pressupostar aquestes reparacions.
Davant les queixes que hem fet sobre els problemes, sobretot electrònics, en els nous vehicles, l’administració insta que qualsevol incidència detectada es comuniqui als serveis de suport o administració. Per aquest motiu, tal com vàreu fer aquí Sort, no dubteu en fer els fulls d’avaria o Notes Informatives que calguin.

PONT DE SUERT

S’ha sol·licitat una nevera nova, la qual està pendent d’arribar.
Després de reiterar el problema, es realitzarà estudi per tal de reparar o canviar la porta/tanca que dona accés al pàrquing exterior de la Comissaria.
En relació a la manca d’accés, per fer videoconferències, de l’ordinador de custòdia i els problemes que implica, ens informen que ha d’arribar un portàtil i en principi hauria de poder realitzar aquesta tasca, quan sigui necessari. Així mateix es provarà de canviar o modificar el PC de custòdia per tal puguin fer-se aquestes vídeos des del lloc que correspon.

VIELHA

S’han realitzat les millores en l’enllumenat pendents. Així com reparacions en el mur i altres de seguretat de l’edifici.
Reiterem la queixa sobre la manca d’efectius de Trànsit i que posin tots els mitjans per a corregir-ho.
Es van traslladar, a la comissió encarregada, les deficiències existents en el lliurament del material del Grup de Muntanya.

Des de la Regió ens manifesten que són conscients que enguany el nombre de visitants i turistes al Pirineu ha estat molt gran. El nombre d’incidents i actuacions de tots els serveis d’emergència ha augmentat notablement.
Per tots aquests motius, la USPAC considera que és de vital importància mantenir i reforçar tots els serveis, dotar del material adient els seus efectius i traslladar aquest increment a tots els estaments del Cos perquè es deixi de considerar el Pirineu com a una Regió oblidada i passi a tenir el pes que li correspon. Recordin, en la reclamació i la voluntat de millora ens trobaran al costat; en la retallada i greuge ens trobaran com sempre, de cara, no ho dubteu.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
03 de febrer de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.