RESUMS REUNIONS

RESUM COMISSIÓ PERMANENT DE SEGONA ACTIVITAT 29-02-2024

27/2024

Dijous, 29 de febrer de 2024, es va celebrar una nova reunió de la Comissió Permanent de Segona activitat entre les organitzacions sindicals representatives al CME i l’administració. Es van tractar els punts pendents de la darrera reunió de la COPSA:

– Assignació de funcions en casos de 2a Activitat per pèrdua de l’aptitud psicofísica:

Una vegada assignat el lloc de treball, es posen en contacte amb el lloc de treball per tal d’informar de quines tasques pot desenvolupar el treballador, sense donar informació mèdica. En cas de necessitar aclariment els mateixos comandaments es poden posar en contacte amb el departament i els ajudaran a concretar.

– Còmput efectius 2a Activitat als efectes de l’autorització de vacances i assumptes personals:

Per tal de fer el còmput, el que s’ha de valorar són les persones amb les mateixes funcions, és a dir, que la funció que es realitza quedi coberta. Per exemple, si parlem d’OAC ha de quedar coberta aquesta funció, en cas d’USC patrullatge, els agents en 2a activitat no haurien de comptar.
En llocs que falten personal “operatiu” s’estudiarà l’ampliació d’efectius.

– Situació de la 2a Activitat a l’Àrea Penitenciària:

Des de USPAC, informen que a l’Àrea Penitenciaria entenem que hi ha molts llocs de treballs que poden realitzar els treballadors amb 2a Activitat. Però trasllats NO.

– Dades i informació:

Se’ns va facilitar la piràmide d’edat al CME que us fem arribar a continuació:

– Document de preguntes freqüents sobre la segona activitat.

Ens informen que, de la proposta de FAQS que ens traslladen, ho revisem per tal que valorem si les respostes s’entenen correctament o les veiem aclaridores.
Tanmateix, també ens demanen que fem una proposta de concurs de 2a Activitat. USPAC no entrarà, és un tema molt delicat per fer propostes. Quins criteris marquem? Antiguitat? Ítems de salut?… La proposta que ens traslladin la revisarem i farem les aportacions que considerem vetllant sempre pels interessos dels mossos i les mosses.
Alguns punts s’han quedat pendents per tractar a la pròxima reunió. Per qualsevol ampliació podeu contactar amb els vostres delegats/des de referència.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 4 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.