InvestigacióRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL (CGIC)

277/2021

Aquest dilluns, dia 29 de novembre de 2021, ens vàrem reunir amb els Comandaments de la Comissaria General d’Investigació Criminal i SAUC. No es van poder tractar tots els punts de l’ordre del dia, donada l’extensió dels temes, us resumim els tractats:

Divisió de Policia Científica.

Va ser el tema tractat amb més rellevància, ja que ens varen presentar la reestructuració que patiran els/les nostres especialistes científics, la qual aquesta setmana els comandaments de la CGIC presentaran a Prefectura:

– Passi de tots els efectius a nivell 3
– Reagrupar els efectius en seus centralitzades
– Supressió del servei de científica de les Unitats d’Investigació

Per realitzar aquesta proposta s’ha demanat a cada ABP quants efectius hi ha al grup de científica i s’ha estudiat la càrrega de treball de cada un dels grups, comparant aquesta càrrega entre ells.

Investigació.

Carrera Professional.
Ens manifesten que amb la promoció per territoris, agents es podran quedar a l’especialitat. Però, no volen que surtin totes les places a concurs per poder tenir disponibilitat. Resum, els hi va bé que hi hagi agents en provisional.

USPAC demana les dades sobre número d’agents amb plaça a la CGIC i número d’agents que es troben en comissió de serveis o provisionals. El representant de la Subdirecció General de Recursos Humans, ens ha respost que “no és el foro adient”. És surrealista aquesta resposta, i més tenint en compte que tenen pendent de contestar diversos escrits, de la nostra organització, sol·licitant aquestes dades.
Ens preguntem quin és el lloc per tractar aquest tema i quan ens facilitaran la resposta!

Trobem insuficient el complement de nivell 3 per a aquestes unitats. Sobretot per les operatives, que tenen màxima disponibilitat, especialització i dedicació. En són conscients, però no aporten cap solució.

PGA.

Són conscients que és un sistema obsolet i que s’hauria d’afrontar des de les noves tecnologies per fer una valoració més objectiva,… però cap solució a curt termini.

Dotar amb més hores extres, i així evitar hores acumulades.

Ens contesten que és un tema econòmic. Que és la solució, però que no depèn d’ells.

Formació descentralitzada, especialitzada i online.

Des de la nostra organització sindical, al llarg de l’any, hem demanat en diversos escrits canvis en el sistema actual de formació: que aquesta sigui contínua, real i descentralitzada. Us deixem alguns enllaços d’algunes de les nostres propostes:

• Formació contínua en la matèria antiterrorista al CME (comunicat).
• Volem una formació contínua, real i efectiva (comunicat).
• Proposta de canvi del sistema de formació (comunicat).
• Formació bastó policial (comunicat).
• Formació operadors Sala (comunicat 1), (comunicat 2).

Així doncs, com podeu comprovar en els diferents escrits presentats, només l’any 2021, s’ha fet un seguit de peticions totalment necessàries per al CME. No és un capritx, és una necessitat de vital importància per als mossos.

USPAC ha demanat la creació d’una unitat de formació a les unitats d’investigació. Els agents inverteixen moltes hores en formar-se, sobretot amb les noves eines o actualitzacions de programes informàtics. Contesten que estaria bé, però que ni s’ho han plantejat. Tot i la negativa inicial, nosaltres continuarem insistint en demanar-ho.

Vals de roba i uniformitat.

Vals de roba desapareixen i s’abonaran (es va acordar a l’últim Consell de Policia i ens van assegurar que aquest any era l’últim del malson dels vals de roba). Així mateix, demanem que tots els efectius de la Comissaria operatius tinguin la uniformitat de carrer, indispensable per a la realització d’intervencions, policials i de representació.

Per acabar, us recordem que es mantindran reunions trimestrals amb la CGIC, per la qual cosa totes aquelles propostes, queixes o incidències… ens les podeu fer arribar al correu electrònic uspac@uspac.cat o bé mitjançant els vostres delegats/des.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

01 de desembre de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.