TAULA DE NEGOCIACIÖ

DESPRÉS DE CRITICAR I MENTIR AL COL·LECTIU, I EL FEBRER DEL 2023 DIR QUE NO VOLIEN UN PLA DE CARRERA, LA FEPOL ARA SÍ QUE VOL PARTICIPAR, UN NOU ENGANY AL COL·LECTIU

 

Ahir, dia 18 de gener de 2024, es confirma el que la major part del col·lectiu ja ha après que la FEPOL no és de fiar.

Després de trinxar a aquesta Unió Sindical, de dir que mai s’aplicarien les mesures, que els judicis no es cobrarien, que investigació no pujaria de nivell, que no hi havia diners… Ara es vol apuntar la medalla del pla de carrera. Pla de carrera al que porta dient des de febrer de 2023 que no el volen.

Han demostrat que són l’únic sindicat de classe (són una branca d’UGT) que queda al nostre cos policial. Per aquest motiu, aquests mesos només han fet manifestacions polítiques per desgastar a l’actual Govern i prendre el pèl a una part del col·lectiu. Per sort, la gran majoria del CME cada dia ho té més clar i ha apostat pels sindicats que representem únicament als Mossos i Mosses d’Esquadra i que només mirem pels interessos dels Mossos i les Mosses d’Esquadra, sense interferències polítiques.

Si s’haguessin sumat a les negociacions quan tocava en lloc de fer manifestacions estèrils i criticar, potser hauria anat tot molt diferent.

Dit això, avui era un dia per fer retorn de la proposta que ens va fer l’administració del Pla de Carrera que ens va presentar a l’última reunió celebrada el passat dia 22 de desembre de 2023, i s’han acceptat la majoria d’esmenes que aquesta Unió Sindical ha presentat. A continuació us fem un resum:

 

Punt 4. Enquadrament inicial.

Per col·locar a cada agent del Cos de Mossos d’Esquadra al tram corresponent, l’administració proposa que es tingui en compte les avaluacions del PGA-07, i depenent dels anys que s’ha tingut un PGA superat encabir a l’agent al tram de cinc anys corresponent.

Aquesta Unió Sindical ha manifestat que està en total desacord que s’utilitzi una valoració

tan poc justa i que suscita tanta polèmica dins del CME per fer aquest encabiment inicial.

L’administració ha respost que ens presentarà les xifres de com quedaria i que en una primera explotació de dades han pogut observar que el tant per cent de Moss@s que s’encabirien al seu tram corresponent que és altíssima i que gairebé no es penalitza a cap Moss@. Per part nostra, esperarem que ens presentin aquestes dades.

 

Punt 6. Seguiment del Pla de formació i capacitació anual.

Un dels requisits que ha de complir el pla de carrera és el de la realització de formació per poder superar cada un dels trams.

La nostra proposta ha estat que a part de la formació que l’ISPC realitzi per a tots els Moss@s d’Esquadra, també pugui servir per superar aquest requisit qualsevol formació relacionada amb el món policial, assignatures universitàries i de cicles superiors, entre molts altres, i que s’ampliï aquest ventall el màxim possible perquè es pugui assolir de manera àgil i adaptada a cada agent, segons les seves inquietuds relacionades amb el món policial.

Ho han vist bé i pensen que es podrà afegir tots aquests ítems en aquest pla formatiu.

 

Punt 7. Manteniment de les aptituds psicofísiques.

L’administració va posar com a àmbits dins d’aquest punt les condicions psíquiques, els estats mèdics i la condició física.

Ens hem oposat a les valoracions psicofísiques i mèdiques relacionades amb el pla de carrera. Estem d’acord que són temes que es poden treballar per elaborar alguna normativa relacionada amb aquests dos temes, però que no poden condicionar la superació d’un barem del pla de carrera horitzontal i s’han de desvincular.

Ens han respost que veuen bé l’aportació i que aquestes dues valoracions no es tindran en compte en el pla de carrera, deixant únicament la condició física.

Pel manteniment d’aquesta condició física també hem peticionat que l’administració ha de posar el temps i les eines per poder assolir el nivell físic necessari per assolir els diferents trams.

 

Punt 8. Complement carrera professional.

Aquesta Unió sindical us va avançar els imports que es proposaven en el pla de carrera que ens van presentar el passat dia 22 de desembre de 2023. Els hem fet saber que encara estem molt lluny de les nostres pretensions, ja que des del 2013 que es va començar a plantejar el pla de carrera i des d’aquell any ja l’hauríem de tenir en vigor. Sumat a això la pèrdua de poder adquisitiu constant que hem perdut des del 2008 gràcies al supersindicat, avui en dia minoritari, FEPOL-UGT, aquests imports s’han d’actualitzar a l’alça.

Ens han respost que són conscients i que miraran que es pot fer.

 

Punt 12. Altres mesures no retributives associades.

A part que es valori el pla de carrera als concursos d’ascensos i provisió de llocs de treball,

hem demanat que substitueixi el PGA07. Ens han respost que ho valoraran.

 

Punt 13 i 14. Aplicació a l’escala executiva i superior i de suport.

Per si els caps no cobren prou, el SAP-FEPOL ha demanat que s’inclogui i es reparteixin els diners destinats al pla de carrera horitzontal de Moss@s a tot el grup FEPOL amb els mateixos imports que l’escala bàsica i intermèdia.

Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

 

També hem posat a sobre la taula la petició de reducció de jornada de 40 hores, hem estat els únics que ho hem demanat. Ens han respost que es parlarà més endavant aquest tema. Referent a horaris també queda pendent les compensacions horàries.

A veure si ara que vol “jugar” la FEPOL ja comencem amb les retallades i les engrunes.

 

LA UNIÓ FARÀ LA FORÇA!!

Catalunya, 19-01-2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.