ACCIÓ SINDICAL

DOTACIÓ DE CASC UNIPERSONAL

129/2021

Avui, hem registrat escrit al Director General de la Policia sol·licitant que es doti d’un casc de protecció unipersonal a tots els membres del cos susceptibles de fer-ne ús en la seva tasca diària en cas de necessitat.

Considerem que els efectius de les unitats de seguretat ciutadana i altres, han d’incorporar aquest element de protecció i fer-ne ús quan cadascú d’ells ho cregui adient. Valorant la perillositat del servei, el risc contra la seva integritat…

Actualment, ens protegim diferents parts del cos amb elements com botes amb puntera de ferro, armilla antibales, guants anti tall…, els quals duem a sobre en tot moment.

Les dotacions de seguretat ciutadana han d’atendre serveis on hi ha una concentració elevada de gent i on poden haver llançaments d’ampolles, pedres o altres objectes contundents i perillosos per la pròpia integritat física. A més, tendeixen a impactar amb la part més elevada del cos i més desprotegida, el cap.

També són, sovint, la primera assistència en accidents de transit, recerca de persones, rescat en zones rocoses tant al mar com a la muntanya, persecucions a peu…

Aquest element de seguretat serà imprescindible en el futur. I és possible que substitueixi la gorra en la majoria de casos. Fa anys no haguéssim cregut que tothom aniria amb armilla antibales.

Per aquest motiu, hem sol·licitat al Director General de la Policia:

• Que doti en un primer moment a les unitats de seguretat ciutadana, i a totes aquelles que siguin susceptibles de fer-ne us amb una certa constància d’un casc personal de dotació contra impactes.
• Que es doti, un cop es finalitzi el curs bàsic a l’ISPC, als nous agents d’un casc de dotació personal, igual que fa l’Ertzaintza.
• Que convoqui a les organitzacions sindicals alhora d’escollir el tipus i model.
• Que les normes mínimes a complir són les EN12492 per rescat en entorns perillosos i EN397 per impactes i caigudes d’objectes punxants. Aquestes normes indicades per accidents de trànsit, rescat, incendis, catàstrofes…

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

18 de maig de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.