TOT I EL REFORÇ AMB NOVES PROMOCIONS DE MOSS@S, LA REGIÓ POLICIAL METROPOLITANA BARCELONA S’ENSORRA.

Download Now

113/2020

El sindicat USPAC ha denunciat vàries vegades a les reunions regionals amb els Caps de la RPMB, que es deixava de banda el reforç de les comissaries del sector “muntanya” de la ciutat. A part, la manca d’efectius encara notòria i la gestió d’aquests dintre de la regió crea grans disfuncions.

Els districtes de Sant Andreu, Nou Barris i Horta Guinardó, no reben el mateix reforç d’efectius amb el que ho fan la resta de districtes que es troben al centre de la ciutat comtal.

No només són els ciutadans els grans afectats per aquesta manca d’efectius, sinó també ho són els companys que realitzen el servei en aquests barris, on la proporció de feina i el reforç d’efectius no és proporcional, i no tenen el recolzament necessari en cas que hi hagi algun incident crític.

En aquest mes d’agost s’han incorporat al nostre cos policial més de 600 efectius en pràctiques i 750 efectius més les van acabar a finals de juliol. On són aquests efectius?? La deixadesa de no fer promocions quan feien falta, fa que aquestes no siguin suficients per pal·liar les mancances que encara arrossega el Cos a totes les Regions.

Un altre dels serveis desbordats és la Unitat Regional d’instrucció d’Atestats i Custòdia de Detinguts. A causa de la sobre càrrega de treball i les pèssimes condicions laborals, molts efectius han marxat al pla de costa. La instrucció d’atestats requereix d’una especialització i els pocs reforços que han arribat fa que els “veterans” del servei estiguin saturats.

L’Àrea de Custòdia de Detinguts pateix també les conseqüències del pla de costa i la manca d’efectius és notòria i preocupant. Efectius d’altres districtes i moltes vegades en pràctiques, han que desplaçar-se fins aquest servei per fer reforç, sense experiència ni coneixements del funcionament.

Les condicions de treball d’aquesta ACD són lamentables, indignes per a qualsevol policia destinat en aquest servei deixat de la mà de Déu des de fa temps. Tot i les reiterades queixes per part de la USPAC, no hi ha voluntat de canviar res.

La Sala Regional de Comandament segueix treballant en pèssimes condicions i sense el reforç necessari d’efectius per poder gestionar els serveis i incidents d’una manera efectiva. L’estrès provocat per la càrrega de treball augmenta dia rere dia les incapacitats temporals. Tot i denunciar-ho a totes les reunions tampoc es vol solucionar el problema que ja fa uns anys que dura.

Per això, demanem amb caràcter d’urgència que els Caps de la Regió i des de Prefectura posin fil a l’agulla amb aquest despropòsit. Tenen molts dels seus efectius cansats de la mala gestió que s’està fent, tant de serveis com d’efectius.

USPAC, L’ESCUT QUE DEFENSA ELS MOSSOS.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.