CONSELL DE LA POLICIA (II) 14-05-2021 APORTACIÓ D’INTERIOR: “qui dia passa, any empeny”

PDF

76/2021

• Creació d’un grup de treball per l’estudi dels canvis (PDF) de criteris en els concursos de provisió i trasllats: s’aprova per unanimitat; proposat per USPAC.

• Comissió modificació Pacte drets sindicals: ens diuen que son un govern en funcions, com la majoria de punts que no els interessa, “qui dia passa any empeny”.

• Decret eleccions/vot electrònic: L’administració té pressa en modificar el decret (malpensa i encertaràs…). USPAC considera que és necessari, però NO prioritari a data d’avui. Per contra, la DGP fa cas omís a les peticions de millores laborals.

• Comissió d’igualtat: s’aprova en seu del Consell la incorporació de les organitzacions sindicals a la comissió d’Igualtat.

• Uniformitat: Ens informen que queda post posada la dotació de la nova uniformitat, anunciada a “bombo i plateret” per aquest darrer trimestre del 2021, a la primavera 2022. A més, queda condicionada a la formació del nou Govern i a la modificació del decret d’uniformitat.
Hem quedat perplexos amb aquesta nova data de lliurament. Des d’USPAC hem deixat constància de la nostra indignació i disconformitat amb aquesta decisió, ja que portem una uniformitat antiquada, inoperativa i tercermundista. A més, aquesta nova uniformitat va ser anunciada l’any 2017. Patètic !!

Pel que fa a la manca de reposició de l’actual uniformitat: ens “neguen la major” dient que a data d’avui no existeixen problemes de subministrament. És evident que falten a la veritat. En tot cas, qualsevol incidència cal gestionar amb els serveis d’Administració afectats. Instem al col·lectiu, davant d’aquestes incidències, ens ho comuniquin i deixin constància mitjançant nota informativa.

• Vals roba paisà: totes les parts presents al Consell estem d’acord que el sistema actual no és l’adequat i cal revisar-lo. Des d’USPAC proposem l’actualització de l’import i el pagament en nòmina (últim comunicat).

• Vehicles: es comprometen en passar-nos un resum d’aquestes dades, a les organitzacions sindicals, com hem sol·licitat.

• Millores seguretat dependències i material Ordre Públic USC:
1. Ens informen d’una partida extraordinària per la compra i distribució immediata. Uns 500 escuts; 1200 cascs; 800 defenses + porta defenses. El material d’ordre públic disponible i distribuït, fins a la data, s’ha fet en base a la ponderació de l’estudi de riscos i el temps de resposta d’unitats especialistes en Ordre Públic.
2. Seguretat de les comissaries: s’ha destinat una partida extraordinària d’uns 800.000€. Des d’USPAC informem que presentarem un estudi sobre les mancances de seguretat a les dependències. Recordem que l’escrit registrat denunciant quelcom, es del proppassat novembre de 2020 i encara resta pendent de resposta per part de l’administració

USPAC torna a demanar que les matrícules dels vehicles particulars de tots els membres del CME, siguin d’ús restringit. Així, cap persona podrà saber les nostres dades personals.

• Ordre Públic: farem un comunicat específic dels temes tractats.

• Tàser, càmeres unipersonals i gas pebre: Prefectura no considera necessàries les peticions del col·lectiu. Des d’USPAC insistim en la necessitat de la dotació i formació contínua al respecte. Considerem que, mínim, cada binomi operatiu disposi d’una tàser i d’una càmera de gravació (farem comunicat específic).

• Pla d’estiu 2021: Vam assistir a una reunió específica sobre aquest tema.
Sobre el reforç d’unitats d’ordre públic a determinats llocs (BRIMO-Salou), insistim i fem constar el compromís adquirit en la darrera reunió que la planificació horària hauria de tenir present el desplaçament d’anada i tornada. I així, evitar riscos/accidents per fatiga o cansament es puguin produir.

• Modificació estructura DGP (URMA i UOM): exposem la petició de la creació de la especialitat URMA (medi ambient) i la seva desvinculació de la RLT d’ARRO. Així com la manca de consideració en el concurs d’investigació de la UOM, com el risc que pot comportar la renovació de la plantilla per l’experiència adquirida.

• Dia de les esquadres: prevista per la 2a quinzena d’octubre 2021 tot i que les felicitacions i medalles tindran efecte des del 22 d’abril.

• Emmagatzematge substàncies (marihuana): insistim i recalquem que és un problema molt antic i que cal donar solució immediata. L’administració de torn i la Prefectura són de: “qui dia passa, any empeny”… i pel camí els companys/es de diferents serveis i comissaries que han de suportar les …….

• Males praxis DAI i vulneració, constant, de drets per part de la Divisió d’Afers Interns, dirigida pel Comissari Jaume Garcia Valls, vers els mossos. Son molts els escrits/denúncies que hem fet denunciant quelcom (últim comunicat).

• Defensa jurídica dels membres CME: Després que USPAC instés al Departament, tant via escrita com en reunions, i denunciés que els mossos no estaven representats per l’administració i se’ls deixava abandonats… finalment, han escoltat les demandes del col·lectiu i de manera imminent posaran al NIP l’opció de marca la personació del Departament. S’està redactant una instrucció.

• Indemnització als membres del CME per les lesions/danys patides en acte de servei: gràcies a la sentència, sense precedents, aconseguida per USPAC davant el Tribunal Suprem, l’administració ha hagut de reconèixer i per tant pagarà a tots els mossos lesionats en acte de servei.

• Tancaments sectors trànsit: sobta ser la única organització sindical que presenta aquest punt i que denuncia constantment l’abandonament al qual ha sotmès als agents de trànsit dels 6 sectors que l’administració va decidir canviar per motius surrealistes. Portem anys reclamant a tots els nivells polítics i policials que modifiquin aquella decisió, presa l’any 2016, i que augmentin els efectius.

Per quin motiu un ciutadà que circula per alguna de les comarques afectades té menys drets a ser atès que d’altres. Per quin motiu aquests ciutadans si pateixen un accident no rebran la nostra ajuda o la rebran molt més tard de l’esperat ?

Companys/es, l’administració i Prefectura us han abandonat i volen que us canseu per poder tancar aquests sectors sense excuses. USPAC, mai us abandonarà !!

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

14 de maig de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.