RESUMS REUNIONS

RESUM COMITÉ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL 17/04/2020

53/2020

1. Procediment per realitzar els tests PCR a Moss@s.

USPAC ha tornat a demanar com va fer a la reunió amb l’administració el dia 15 d’abril, i tal com consta en escrit presentat al Jutjat el 16 d’abril de 2020 que el test es fes per:

a) Personal dels laboratoris o contractats com fa el Departament de Salut
b) Professionals de la Mútua Asepeyo.
c) També tenen la possibilitat si el mosso ho prefereix, de fer un auto test a domicili i que li facilita per missatger els Laboratoris Echavarne contractats per l’administració.

No ha d’exposar-se cap company a realitzar les proves quan hi ha professionals que es poden contractar i fer-ho. Creiem que finalment, i davant l’advertència d’incórrer en responsabilitats penals, la setmana vinent es contractarà a personal o seran els laboratoris qui ho faran directament tal com vam demanar per escrit de 16 d’abril de 2020 al TSJC.

2. Treballadors especialment sensibles.

USPAC va demanar directament explicacions del perquè no es va donar permís des del primer dia als treballadors en situació de vulnerabilitat com s’ha fet a bombers, l’escala de suport i Funció Pública.

El Subdirector General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral va contestar: “Si la nostra Subdirectora Sr. Esperança Cartiel li hagués sol·licitat com van fer bombers, tots els mossos en grup de risc COVID-19 tindrien permís per deure inexcusable des del primer dia.” És a dir, la Subdirectora Cartiel va negar als mossos en grup de risc el dret al permís per deure inexcusable que ella sí que tindria perquè depèn de Funció Pública. Apoteòsic.

3. Material de protecció lliurat i EPI’s.

Tenen mancances a tot el territori perquè no van atendre els requeriments d’USPAC fets al gener. Ens diuen que seguirà arribant material i que en un principi TOT ha d’estar homologat per les diferents normes internacionals.

Si teniu dubtes sobre l’homologació de qualsevol material o altres, com sempre, contacteu amb el vostre delegat.

SOM USPAC, L’ESCUT QUE DEFENSA ELS MOSS@S!!

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.